Hai sa vorbim: (+40) 724.228.998 | hello@dolphinsolutions.ro

Cele mai bune plugin-uri pentru WordPress

Ai un site nou si vrei sa stii care sunt cele mai bune plugin-uri pentru WordPress. Trebuie sa te ocupi de optimizare SEO, sa promovezi site-ul pe retelele de socializare si sa atragi vizitatori. Dar dintre cele aproape 30.000 de plugin-uri disponibile nu stii pe care sa le alegi.

Indiferent ca este vorba de un blog sau de site-ul unei companii tot ai nevoie de functii in plus fata de cele de baza. Iar acestea pot fi extinse prin intermediul plugin-urilor WordPress disponibile gratuit. De aceea am facut o lista de 12 plugin-uri de care orice blog are nevoie. Acestea au si alternative, dar eu le-am ales pe cele probate de mine si nu au creeat conflicte, pe care le-am impartit in 4 categorii:

  • seo
  • social marketing
  • functionalitate
  • securitate

SEO

1. WordPress SEO
http://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/
Ce face? Ai gestiune totala asupra titlurilor, meta description, meta keywords. Iti creeaza un sitemap.xml din care poti exclude posturi, pagini, categorii etc, anunta 4 motoare de cautare (Google, Bing, Yahoo si Ask.com) de existenza hartii. Are o functie Social pentru Facebook Open Graph meta data, Twitter card meta data, Google+ Profile si Publisher (profilul utilizatorului si pagina business – similara cu paginile Facebook). De asemenea poti exporta si importa configuratia pe alt site sau o salvezi pentru back-up.

2. SEO Friendly Images
http://wordpress.org/plugins/seo-image/
Numele sau spune tot: adauga tag-uri alt si title imaginilor pe care le incarci. Acestea pot fi titlul postului, numele fisierului imagine, numele categoriei din care face parte postul, tag-urile postului. Face totul in mod automat!

3. SEO Smart Links
http://wordpress.org/plugins/seo-automatic-links/
Este foarte bun pentru a creea o retea de linkuri interne. Daca ai un blog si scrii articole, vrei sa iti promovezi paginile site-ului prin intermediul lor. In cazul asta SEO smart links iti va fi util!
La fel de util va fi si daca faci parte dintr-un program de marketing de afiliere.

4. Google Author Link
http://wordpress.org/plugins/google-author-link/
Acest plugin iti da posibilitatea sa adaugi pe site-ul tau (in header, mai exact) 2 linkuri extrem de importante: cel al profilului tau si al paginii business Google+. Unii ar putea spune ca nu este necesar pentru SEO. Dar asta doar Google o stie. Ce face acest plugin e sa arate in lista de rezultate o imagine in dreptul site-ului tau. Exact ca aici. Atrage atentia asupra site-ului tau si mareasca numarul de click-uri.
**Aceeasi functie o are si WordPress SEO, insa Google Author Link iti da posibilitatea sa alegi paginile, categoriile si custom post-urile pe care sa apara (sau nu) Authorship-ul.**

5. SEO Facebook Comment
http://wordpress.org/plugins/seo-facebook-comments/
Ce face? Da posibilitatea utilizatorilor sa lase comentarii prin intermediul profilului Facebook. De ce e diferit fata de alte plugin-uri similare? Comentariile sunt salvate in baza de date WordPress si sunt disponibile pentru indexare. E un double-win: vizitatorii siteului interactioneaza prin comentarii ce devin publice pe profilul lor de Facebook atragand astfel atentia celor pe care ii au in lista. Si doi, comentariile lor sunt indexate de motoarele de cautare. Atentie la spammeri!

Social Marketing

6. Simple Share Buttons Adder
http://wordpress.org/plugins/simple-share-buttons-adder/
Adauga butoanele social pe paginile siteului: facebook like, share si G+.

7. NextScripts: Social Networks Auto-Poster
http://wordpress.org/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/
Scrii articole si vrei sa le publici in acelasi timp pe blog, facebook, twitter, blogger, blogspot, linkedin, reddit, tumblr, vbulletin, stumbleupon si google+? Dar n-ai timp sa faci asta manual, pe fiecare site in parte. Acest plugin va munci in locul tau! Il descarci, il configurezi (e simplu si ai instructiuni clare), publici ceea ce scrii si privesti relaxat cum creste numarul de vizitatori!

Functionalitate

8. Google Analytics for WordPress
http://wordpress.org/plugins/google-analytics-for-wordpress/
Iti permite sa adaugi codul Analytics pe site, ca sa poti monitoriza traficul si numarul de vizitatori. De asemenea poti configura sa excluda anumiti useri in functie de rolul lor: administratori, autori, editori etc.

9. WP-DBManager
http://wordpress.org/plugins/wp-dbmanager/
Un manager pentru baza de date a site-ului (o curata, o intretine etc) si are functie de back-up fiindca tu nu vrei sa pierzi tot ce ai lucrat in ultimii 3 ani! Acesta e un must-have!

10. W3 Total Cache
http://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/
Acest plug-in e atat de folositor si are atat de multe functii incat niciun site nu ar trebui sa stea fara. Iti imbunatateste viteza site-ului prin: functia de page cache, browser cache, reduce dimenisunea fisierelor css, javascript si html, iti pune la dispozitie un mod simplu de a folosi un CDN (si ai de ales intre foarte multe, gen maxcdn, rackspace, amazon cloud files etc – rackspace este cel mai avantajos pentru ca se plateste la „consum” si preturile sunt mici). Singurul sau defect e complexitatea sa: configurat anapoda, rezultatele sunt negative. Asa ca atentie la cum te joci cu setarile!

Securitate

11. Wordfence Security
http://wordpress.org/plugins/wordfence/
Site-urile WordPress sunt printre cele mai atacate. Metoda preferata a hacker-ilor este brute force attack-ul. Sunt roboti creeati special pentru acest tip de atacuri, care incearca sa se logheze cu username-ul admin si apoi testeaza o parola la nimereala.
Prin acest plug-in ai posibilitatea sa ii blochezi din start pe cei care incearca sa se logheze cu username-ul admin, esti informat prin email imediat ce un user cu drepturi de admin se conecteaza si poti seta sa primesti tot felul de alerte pe email. In plus, plugin-ul scaneaza zilnic fisierele si le compara pe cele existente cu cele disponibile in repertoriul WordPress pentru a descoperi anomalii.

Cele mai bune plugin-uri pentru WordPress 4.67/5 (93.33%) 6 vot[uri]
Lasati un Comentariu

MENIU